De Carnavator in Rio en andere Ereleden

24 11 2007

WOW ! Ongelovelijke menselijke prestaatsie

Verder heb ik niks meegemaakt Kijk naar HERMAN BROOD!

Gaat u hier maar ff liggen ! Iron Mikey…

Nog ééntje? en strike….

Advertenties

Acties

Informatie

One response

5 12 2007
pozzebocken

CARNAVAL VAN BINCHE:
Wellicht één van de bekendste carnavalvieringen in België. Reeds in januari starten de repitities van de trommelgezelschappen. Voortaan behoort deze carnavalsviering tot het Unesco Werelderfgoed.

Voor de toerist begint het carnavalfeest in Binche eigenlijk op zondag 18 februari 2007. Vanaf 9 uur komen de gezelschappen op straat in vol ornaat met draaiorgels en trommels. Om 15.30 uur is er dan de stoet van de carnavalgezelschappen. Vertrek aan het station, verder via de avenue de Burlet, Wanderpepen, Ch. Deliège en eindigend op de Grote Markt.

Op vette maandag 19 februari 2007 zijn het de jongeren die met hun draaiorgels het mooie weer maken tussen 9 en 13 uur. Om 15 uur komen de muziekgroepen op straat om de kinderen te begeleiden bij hun rondedans op de Grote Markt. Er is dan nog een sinaasappelworp. De dag wordt beëindigd aan het Stationsplein. Om 19 uur is er aldaar een groot vuurwerk.

De grote dag is vette dinsdag 20 februari 2007. Kies je voor één dag, dan moet je zeker de dinsdag uitkiezen want dan komen de Gilles buiten. Reeds om 9 uur zijn ze samen met de Paysans, Pierrots en Arlequins op straat. Ze vertrekken aan het station gaan dan verder via de rue de Robiano, rue de la Gaieté naar de Grote Markt. Ontvangst in het stadhuis. De Gilles en de Paysans dragen een wassen masker en drinken de ganse dag uitsluitend Champagne.

Om 15.30 is er een grote stoet van al deze figuren. Ze vertrekken aan het standbeeld van de Paysans (Av. Deliège) en gaan richting Grote Markt. Nu dragen de Gilles hun verenhoed en gooien ze appelsienen naar het publiek. Langs het parcours zal je merken dat alle ramen afgeschermd zijn met traliewerk want de Gilles gooien er niet naast. Ze zijn trouwens al van vier uur ’s morgens Champagne aan het drinken! Op de Grote Markt is er een rondedans. Om 19.30 uur is er daar nog een lichtstoet en ze eindigen de dag om 21.30 uur met een groot vuurwerk.

Website: http://www.carnavaldebinche.be
Impressies van het carnaval met links de ‘Gilles’ en rechts de ‘Pierrots’

Aalst
Binche

Tijd en afstand

1 uur rijden
Afstand: 84km
waarvan 71km op autowegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: