Peking 2008

27 05 2008

 

Haile Gebrselassie, de astmatische Ethiopische wereldrecordhouder van de marathon, zal niet deelnemen aan de marathon op de Olympische Spelen in Peking. De zwaar vervuilde Chinese lucht zou zijn gezondheid te veel schaden.

 

 

De coach van de Amerikaanse Olympische sporters, heeft zijn atleten aangeraden om een speciaal masker over neus en mond te dragen om geen hinder te ondervinden van de vervuilde lucht. De bond raadt alle sporters aan om zo laat mogelijk naar Peking af te reizen en het masker te dragen tot de wedstrijd begint.Volgens enkele onderzoekers is het vervuilingniveau op een gemiddelde dag vijf keer hoger dan de veiligheidsstandaard van de Wereld Gezondheid Organisatie.

 

 De Nederlandse top baanwielrenner Theo bos heeft zo zijn eigen manier om zich voor te bereiden op de smog in Peking. Je hoeft geen ORAC 3™ te heten om de winnaar van de gouden medaille bij het baanwielrennen te kunnen voorspellen.

 

 

 

 

 

 

 

 Volgens de organisatie is het op 8 augustus, wanneer de spelen beginnen, heerlijk toeven in het frisse Peking. Daarvoor worden in de stad vele fabrieken gesloten en mogen de inwoners van de Chinese hoofdstad minder gebruik maken van hun auto.

 

 IOC-voorzitter Jacques Rogge: “De Chinezen laten de wereld niet zitten.”

 

 

 

De organisatie van de Olympische Spelen wil niets aan het toeval overlaten. Een groep Chinese wetenschappers belooft dat de openingsceremonie regenvrij zal blijven. Ook kan een goed getimed buitje voor een wedstrijd smog in enkele luttele seconden doen oplossen.

 De methode is verre van hoogtechnologisch. Door wolken met grote hoeveelheden zilverjodide te beschieten zouden de kleine waterdruppeltjes in de wolk zich afzetten op kristallen en komen dan als regen naar beneden.

 

 

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: