Blind mist mogelijk halve finale

26 06 2008

Amsterdam

 

geertkopie.jpg

Van onze verslaggever

 

 

Danny Blind is hoogstwaarschijnlijk niet inzetbaar tijdens de halve eindstrijd tegen Spanje door een zeldzame blessure. De ervaren verdediger viel gistermiddag uit tijdens de middagtraining van het Nederlands elftal in Wenen. Blind hield een niet veel voorkomende aandoening over aan de trainingssessie. Tijdens de warming up verloor de 42 voudig international veel van zijn hoofdbeharing. Na een kwartier trainen kreeg Blind grote moeite het tempo van de groep te volgen. Het spel van de ex speler van Ajax was mat en inspiratieloos. Voortdurend moest hij, geheel tegen de afspraken over de speelwijze in, zijn man laten gaan. Het leek regelmatig of het spel totaal aan hem voorbijging. Na een half uur spelen hing  Blind minutenlang uitgeteld aan één van de doelpalen. Hij maakte een versufte indruk en speelde in het oranjehest veelvuldig af naar de gele hesjes. Na een uur moest Blind per brancard gedesillusioneerd  het veld verlaten.

 

 

  

 

 

Bondscoach Marco van Basten maakte bekend dat de verdediger waarschijnlijk last heeft van een gebrek aan wedstrijdritme. De kans dat Danny Blind er vanavond bij is schat Van Basten op 50%. ‘Hij speelt wel, of hij speelt niet’ aldus de bondscoach. ‘Het is in de eerste plaats vooral voor Danny zelf een enorme tegenvaller. Maar ook voor het team is het een aderlating, zeker omdat we eerder al Arjan Robben zagen wegvallen’

Blind stak juist de laatste dagen in goede vorm. De 42-voudig international speelde de afgelopen 8,5 jaar niet meer, maar kwam de laatste dagen langzaam in vorm. Blind maakte vooral indruk tijdens het potje op de ochtentraining, die hij diezelfde dag gehuld in het oranje hesje afwerkte.

Advertenties

Acties

Informatie

One response

26 06 2008
pozzebocken

hij heeft nog 2 jaar tot het volgende toernooi

#2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: