Nederland Europees Kampioen!

29 06 2008

.

Amsterdam

Van onze verslaggever

Oranje wint finale EK 2008

Precies 20 jaar na het behalen van de laatste Europese titel heeft  Nederland het  opnieuw geflikt! In een zeer spannende en met vlagen geniale tweestrijd werd Duitsland met 3-2 verslagen.  We zijn voor de komende vier jaar Europees kampioen’ – aldus de dolgelukkige bondscoach Marco van basten.

In het met 53.008 toeschouwers volgepakte en kolkende Ernst Happelstadion in Wenen leek Duitsland de eindstrijd al vroeg definitief te beslissen. In de stromende regen kwamen de Duitsers binnen acht minuten met 2-0 voor. Nederland, onder leiding van aanvoerder Danny Blind, knokte zich echter terug in de wedstrijd.

Na amper twintig minuten spelen werd de score weer gelijkgetrokken (2-2 red*) door doelpunten van Vennegoor en Hesseling.

In het bloedstollende vervolg waren de beste kansen voor de Duitsers. Opvallend was het uitstekende spel van kapitein Haddock, die zich voor de gelegenheid in het Duitse tenue had gehesen. Edwin van der Sar vocht in het doelgebied spannende luchtgevechten uit met de Duitse spitsen maar wist op een doeltreffende manier het net schoon te houden. Het uitblijven van een doelpunt verlamde het moraal van die Mannschaft. In de 84ste minuut zette Danny blind Nederland op een verdiende voorsprong. 

 
Oranje viert feest na het doelpunt van Danny Blind- foto pozzpress
Pozzbockski leek in de 93e minuut nog gelijk te maken, maar zijn treffer werd terrecht afgekeurd door de uitstekend fluitende Italiaanse scheidsrechter Roberto Rosetti vanwege buitenspel. Na het klinken van het laatste fluitsignaal bleven de 11 spelers van die Mannschaft minutenlang uitgeteld op het veld liggen terwijl er een groots Oranjefeest losbarstte.   

 

  

    

Nederland beleeft dankzij deze zege één van de grootste stunts ooit in de voetbalgeschiedenis. Nog nooit eerder werd een land dat in de kwartfinales werd uitgeschakeld Europees kampioen.
 I’m Captain Haddock  and I approve this message

 

 

 

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

30 06 2008
pozzebocken

haha je bent me voor, khad t nog niet gezien.
NEDERLAND Kampioen !!

//2

30 06 2008
pozzebocken

Het is dus 3-2 geworden…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: