PozzebockenRacing wint eerste formule 1-race in haar geschiedenis.

21 07 2008

F1Competitie.nl – Supertalent en autocoureur Dirk Tijck (inmiddels 24 jaar oud) heeft voor PozzebockenRacing voor het eerst in haar bestaan een Formule 1 race gewonnen.

Afgelopen zondag om 17:27 uur was het dan zover. Het ultrajonge formule 1 team PozzebockenRacing heeft voor het eerst in haar geschiedenis een formule 1 race gewonnen. Autocoureur en multivalent talent Dirk Tijck (24) die PozzebockenRacing vanaf haar debuut in de 6e klasse (eind 38ste seizoen) inmiddels heeft gebracht naar de 3e (!) klasse (42ste seizoen) heeft tijdens de 2e race van het 43ste seizoen voor het eerst een formule 1 race gewonnen. Met meer dan 1 pitsstop (24 sec) verschil ten opzichte van de nummmer 2 kwam Dirk Tijck glorieus als winnaar over de finish. Juist op het moment dat Mentsjov voor de RABObank aanviel in de Tour de France (en viel) bereikte PozzebockenRacing de tweede plaats in groep 24 van de (internationale) 3e klasse. Het commentaar van NOS’ sportverslaggever Maarten Ducrot (“kom op jongen – hup Mentsjov”) droeg zeker bij aan de algehele feestvreugde die daarna losbarstte.
PozzebockenRacing staat nu 2e in haar groep en staat ruim op promotie naar de 2e klasse (met nog 10 wedstrijden te gaan). Nu een momentopname van het privéfeest (afterparty) van Dirk Tijck – ex winnaar van de Abcouder Autocross – na afloop van deze historische zondag.

Dirk Tijck tijdens zijn formule 1 overwinningsfeest te Huttenberg: “Ik reed matig.”

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

27 07 2008
pozzebocken

kunnen we m bewonderen in de cross 2008 ??

4 08 2008
gwave

Nee, maar let op Jan-Willem Verhoef!

#1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: