Snickers Against Flikkers: de SUPERSNIKKEL gebanned in Engeland

27 07 2008

Door een onzer redacteuren die naar Turkije verbannen was

Rotterdam, 26 juli. Snoepfabrikant Mars heeft in het Verenigd Koninkrijk een televisiereclame voor Snickers van de buis gehaald. Het spotje zou homogeweld goedkeuren, zo stelt de actiegroep Human Rights Campaign Foundation.

snickers against flikkers

In de reclame is te zien hoe een homo in een knalgeel sportbroekje overdreven homofiel aan het snelwandelen is. Uit het niets duikt Prins Pozzebocken V op – ook wel bekend als de SuperSnikkelPrins, de spierbundel met “de Supersnikkel” uit de Carnavalsbeweging “De Pozzebocken”. de Supersnikkel achtervolgt de snelwandelaar in de laadbak van een pick-up truck. Hij roept: „Je bent een schande voor het mannelijk ras, het is tijd dat je gaat rennen als een echte man.” de Supersnikkel vuurt met een Gatling machinegeweer Snickers-repen op de homofiele wandelaar af zodat hij sneller gaat rennen. De reclame eindigt met Prins Pozzebocken V die zegt: „Snickers, get some nuts.”

Deze uitspraak heeft een dubbele betekenis. Nuts, noten, kan duiden op de pinda’s die in Snickers zitten, maar het is ook Engelse spreektaal voor mannelijke geslachtsdelen.

Volgens de non-gouvernementele organisatie Human Rights Campaign Foundation kan de overdreven snelwandelaar worden gezien als een stereotypische afbeelding van een homoseksuele man. Daryl Herrschaft, bestuurder bij de actiegroep, zegt dat de reclame bevestigd dat homoseksuelen tweederangs burgers zijn en dat homogeweld niet alleen geaccepteerd is, maar dat het ook nog eens grappig is.

Het snoepconglomeraat Mars, dat eigenaar is van Snickers, zegt dat de reclame bedoeld was om te kwetsen. Pozzebocken V vreest binnenkort opgepakt te worden in het buitenland vanwege zijn film. Engeland werkt aan een internationaal arrestatiebevel om de SnikkelPrins te kunnen vervolgen.

Er kan mogelijk via interpol een verzoek tot opsporing en aanhouding van de Nederlandse prins komen. Zo’n verzoek zal door Nederland, en het NRPCV aangevochten worden.Het is ook mogelijk dat Engeland landen die  SnikkelPrins bezoekt direct om uitlevering vraagt. In ieder geval wordt de bewegingsvrijheid van de SnikkelPrins om te reizen beperkt. de  SnikkelPrinshekelt de onzekerheid. “Je weet nooit wanneer het gaat gebeuren. Mijn bewegingsvrijheid wordt dan gigantisch beperkt en ik kan als  SnikkelPrins niet opereren, en mijn wereldwijde missie niet tot een goed einde brengen.” aldus de NRPCV’er in de Volkskrant.

“Snikkels met Snikkels vergelden!”

Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken is volgens SnikkelPrins op de hoogte en neemt de zaak zeer serieus. Een woordvoerder van Verhagen zegt dat de minister de zaak zeer nauwkeurig volgt omdat ze implicaties kan hebben voor de vrijheid van meningsuiting in Nederland. De woordvoerder wijst erop dat de rechtbank in Londen nog geen uitspraak heeft gedaan, mocht de Snikkelprins aangehouden worden zal Nederland in naam der Koningin den oorlog verklaren aan Engeland en het land met snikkels bombarderen.

snikkeltapijt

Advertenties

Acties

Informatie

3 responses

28 07 2008
pozzebocken

mars geeft direct weer energie

2 08 2008
IV

Snikkers…een hand vol Snikkels

3 08 2008
Anoniem

V is, has and will always have the greatest !
VIII

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: