lets go to the pozzmobile !

25 08 2008

Autocross Abcoude breekt bezoekersrecord!
Abcoude – Onder een stralende zon en strak blauwe hemel werd zaterdag 23 augustus jl. de 29e editie van de autocross Abcoude verreden. De autocross is al jaren een ware traditie vlak voor de start van de Abcouder Feestweek. Ieder jaar trekt deze oudhollandsche cross veel publiek. Echter nog nooit was de belangstelling voor de altijd spectaculaire autocross zo groot als dit keer.

Dankzij een aloude formule die de organisatie hanteert staat de autocross in Abcoude altijd garant voor spektakel. De formule is uniek in Nederland. De crossautos worden niet in verschillende klassen opgedeeld. Standaard autos en specials treffen elkaar op de baan die wordt omringd door een sloot en die op authentieke wijze is afgezet met strobalen. Dit jaar genoten bijna zestigduizend mensen van deze ongekend spectaculaire autocross.

Natuurlijk waren het de deelnemers die zorgden voor het spektakel. Bij de dames werd er zo fanatiek gestreden dat een goede eindnotering aan de neus van Marjan de Banaan uit Abcoude voorbij ging vanwege een waanzinnige koprol. Anne Karin van Dam reed in de finale voor wat ze waard was maar moest haar meerdere erkennen in Geile Linda  die met de eerste prijs aan de haal ging.

Its da Pozzmobile !!

Ongelooflijk spannend was het ook bij de heren. In de finale startte de snelste achteraan. Dit betekende voor titelverdediger Richard van Schaick uit Abcoude dat hij achteraan startte. Ondanks dat hij ook nog een klein stuurfoutje maakte en van de baan raakte wist hij toch nog als vierde te eindigen. De strijd om de felbegeerde wisseltrofee werd gestreden door Micheal Vaillant, rijdende in een sensationele
wagen verstopt onder een gigantische carnavalsmut ,en lokale favoriet Jan de Haan. Michael won begin jaren tachtig tot twee maal toe de autocross van Abcoude en Jan won hem in 2001. Ronden lang lag MIchael V aan de leiding terwijl Jan de Haan zich vanuit het middenveld naar voren knokte. Beide coureurs haalden gelijktijdig een achterblijver in. Met groots machtsvertoon verroverde Michael V, rijdende onder de vlag van
cv de pozzebocken, de wisselbeker, met een straatlengte voorsprong, het was nog lang onrustig in het dorp.

Advertenties

Acties

Informatie

4 responses

25 08 2008
pozzebocken

holy hole in a doughnut !

25 08 2008
pozzebocken

Dirk Tijck op vele ronden gezet! Animaatsie in extrema!

26 08 2008
Prins 9

Viva Abbekewaldia!

28 08 2008
prins x

Holy donuts wat een race

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: