Zuid Oost™ wil af van carnavalsstart

14 11 2008

Amsterdan Zuid Oostwil af van de ‘elfde van de elfde’. De traditionele start van carnaval werd afgelopen dinsdag ontsierd door dronkenschap, cannabisgebruik en andere overlast.

Voorbeeld

Volgens PvdA-wethouder Seagal kan het evenement beter verhuizen naar de Amsterdam Arena, waar controle kan worden uitgeoefend. Burgemeester Cohen steunt dat plan. “Het evenement is niet typisch Amsterdams. Het voorbeeld ligt in Keulen”, aldus Cohen. Horeca-ondernemers uit het Zuiden van het land hebben inmiddels gedreigd naar de rechter te gaan, als de bijlmer volgende jaren niet totaal wordt afgesloten voor carnavalisten.

Primaten

Volgens Cohens is de goede naam van Zuid Oost besmeurd. “Wat zo’n tien jaar geleden begon als een dagje carnaval is uitgegroeid tot iets dat we in de bijlmer niet willen. Het was mensonterend wat ik heb gezien. Als we zo doorgaan, komen we in een situatie waarin permanent hordes primaten over onze wormen en maden heenwalsen”, aldus de burgemeester in Dagblad Zuid-Oost™.

bijlmerramp-2

Een knallend vuurwerk sloot om 23.23 uur het feest van de 11e van de 11e in stijl af.

Irritatie

De irritatie van Cohen groeide toen hij de dag na het feest naar huis liep. “Zuid Oost lag erbij als een mooie vrouw over wie een paar keer een strontkar heen was gereden”, beweert de burgervader. De gemeente irriteert zich tevens over het grootschalig wildplassen tegen stedelijke monumenten in de K buurt. “Die gebouwen zijn voor veel geld opgeknapt. Als de carnavalsgangers zo door gaan, kunnen we over elf jaar weer opnieuw beginnen.”

De Pozzebocken

Volgens de woordvoerder van de Nationaal realistische Psychedelische carnavalsbeweging the Pozzebocken viel het allemaal wel mee met de zogenaamde ongeregeldheden. Hier en daar is misschien naast de pot gepist en een vreudevuurtje ontstoken. Het feit dat sommige leden van de beweging nog urenlang over straat zworven heeft meer met een slechte topografische kennis van de bijlmer te maken dan met een hang-ouderen cultuur. ‘Wildplassen is een fundamenteel recht wanneer er nergens publieke toiletten te bekennen zijn, zeker als je net 10 biertjes hebt genuttigd’, aldus de woordvoerder van de Pozzebocken Regio Zuid-Oost Prins P de 5e. ‘We zijn dan ook absoluut niet van plan om volgend jaar onze seizoensopening ergens anders te vieren’.


Acties

Informatie

2 responses

15 11 2008
#2

heel goed, op naar een 1ste van de 1ste viering, n 2de van de 2de enzz….

//2

16 11 2008
10

goed stuk,
wel een beetje overtrokken en vertekend,
eindelijk een evenement van betekenis in Z.O.
de ONB zet hiermee Z-Oost wel op de kaart

vandaag live aan boot van de “belle epo” de sint aan zien komen,
onder invloed van speculaas en canabisbrokken genoot een grote groep “jonge ouders” van de intocht over het water.
wel was het duidelijk dat de crisis zijn intrede had gedaan,
de pieten hadden nauwelijks strooigoed,
later aan wal waren de praalwagens te bewonderen,
in analogie met het carnaval, gesponsoord door het plaatselijke bedrijfsleven,
tevreden gingen de kinderen naar huis

10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: