Prins Pozzebocken I abfahrt speech: Pozzebocken veroveren de wereld.

20 02 2009

 Oche Pozzebocken,

U staat op het punt om te vertrekken om weer een nieuwe carnavalsstad aan onze roemruchte zegetocht toe te voegen. In 1984 was het dat de hedendaagse Prins Pozzebocken II van de Raad van 2, de moderne Pozzebock tekende op het aquarium van de kleine zaal in Tumult. Het begin van onze psychedelische beweging. Met als gevolg dat in 1985 en 1986 de enige Psychedelische Carnavalsfeesten ooit werden gegeven in het Home van de Pozzebocken.
 En toen kwam de grote doorbraak. In 1992 trokken de Pozzebocken voor het eerst naar Het Land onder de Grote Rivieren. Oeteldonk is officiëel de eerste stad die werd veroverd. Het gaat goed met Oeteldonk. Hierna volgden vele dorpen en steden. Het Kielegat, het Krabbegat, Eindhoven, Venlo, Valkenswaard, Maestrich, om maar eens wat te noemen. Ja zelfs de Kruikenzeikers konden genieten van een bezoek van de Pozzebocken.
 En hierna kwam de verovering van het buitenland. Duitsland moest eraan geloven met Kölln en vorig jaar werd zelfs  Oiljst in België een bezoek gebracht. Alwaar de minister van België ons een onvergetelijke ontvangst bezorgde. En dan nu staat U voor de grote abfahrt naar Dusseldorf. Opnieuw een historisch hoogtepunt. Daarom dank en hulde aan allen.
 Dat onze carnavalsbeweging de gehele wereld mogen veroveren. Tenslotte zijn wij de eerste CV met de Eerste Prinses Carnaval Ter Wereld en De Eerste Zwarte Prins van Nederland. En dat onze CB jong en jeugdig blijft bewijst Prins Pozzebocken 12,5. Daarom voor U volgt nu de Standaard uit Oeteldonk, waar onze zegetocht begon. 

Ik groet U met een fier Alaaf, Helau & Oche!  Behouden (ab)vaart!!!

Uw Prins Pozzebocken I.

Advertenties

Acties

Informatie

One response

21 02 2009
10

Dank voor deze mooie woorden.
De geschiedenis van de Pozzebocken.
Hoe de zegetocht begon en zich verder ontwikkelde.
Deze zegetocht zal doorgaan tot overzeese gebieden.
Nu eerst Dusseldorf.

#10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: