Wereldeconomie volgt de pozzebocken

1 04 2009

AMSTERDAM (DF.nl/RL)–De wereldeconomie zal dit jaar met 1,11% krimpen, terwijl de wereldwijde handel met 11,11% zal afnemen. Dat zeggen de Nationaal Realistische Psygedelische Carnavalsver. de Pozzebocken (NRCvP) dinsdag.

Volgens de NRCvP  zal de Amerikaanse economie met 11% krimpen, die van de eurozone met 11,1% en de Japanse economie met 11%.

“De wereldeconomie bevindt zich midden in de diepste en meest gesynchroniseerde recessie in ons leven, veroorzaakt door een wereldwijde financiele crisis en versterkt door de instorting van de wereldhandel”, aldus het rapport van de NRCvP.

In het rapport over de wereldeconomie, dat twee keer per jaar verschijnt, wordt verwacht dat de economie in 2010 weer met 11,11% zal groeien, rondom het jaarlijkse carnaval.

pozzkoers

Maar dat zal volgens het rapport alleen gebeuren als overheden snel ingrijpen. Banksystemen moeten worden hersteld door het aanpakken van de giftige leningen, desnoods door nationalisatie & realisatie, wat men daar mee bedoelt is vooralsnog onduidelijk

Daarnaast zegt de NRCvP dat centrale banken de rente naar nul moeten brengen en bereid moeten zijn dat niveau enige tijd vast te houden. Ook zouden sommige landen extra fiscale stimulansen moeten overwegen, aldus de organisatie.

“Landen met de meeste ruimte tot fiscale maatregelen zijn Duitsland, Canada, Australie, Nederland, Zwitserland, Zuid-Korea en sommige Scandinavische landen”, concludeert de NRCvP.

voor deze kostbare tips zal er een ruime bonus worden uitgekeerd aan alle actieve leden van NRCvP, daar kan niemand nog wat aan doen, ook geen herenaccoord, want dat was al van te voren afgesproken.

Advertenties

Acties

Informatie

3 responses

2 04 2009
PPVIII

Geniaal…. Mr Tinbergen, bent u het echt die dit stuk heeft ingebracht?

2 04 2009
pozzebocken

‘RL’ mja das een ander woord voor mr.tinbergen

Nikolaas Tinbergen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Nikolaas Tinbergen
15 april 1907 – 21 december 1988
Geboorteland Nederland
Geboorteplaats Den Haag
Plaats van overlijden Oxford
Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde
In 1973
Reden “Voor het onderzoek naar het gedrag van sociale dieren, in het bijzonder de verklaring van de “danstaal” van bijen en hoe jonge vogels gefixeerd raken op hun moeder.”
Samen met Karl von Frisch
Konrad Lorenz
Voorganger(s) Gerald M. Edelman
Rodney Porter
Opvolger(s) Albert Claude
Christian de Duve
George Emil Palade

Nikolaas Tinbergen (Den Haag, 15 april 1907 – Oxford, 21 december 1988) was een Nederlandse etholoog, die zich in zijn leven vooral gericht heeft op het gedrag van dieren. Dit was indertijd nog een hele nieuwe tak van de biologie, hij wordt dan ook wel als een van de grondleggers van de ethologie (gedragsleer) gezien. In 1973 ontving hij een Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde, gedeeld met Konrad Lorenz en Karl von Frisch, die net als hij baanbrekend werk op het gebied van de gedragsleer hebben gedaan.

3 04 2009
Jan T

Jan Tinbergen ,Nederlands econoom. Hij was in 1969 de eerste die de prijs van de Zweedse Rijksbank voor economie kreeg uitgereikt. Veel mensen zien hem als de eerste econometrist.
Tinbergen was de zoon van Dirk Cornelis Tinbergen, leraar Nederlands, en Jeanette van Eek, prostituee. In 1929 trouwde hij met Tina ‘ disco’ Charles met wie hij vier kinderen kreeg.
Voordat Tinbergen zich met economie bezig ging houden, ging hij in 1921 wis- en natuurkunde studeren aan de universiteit van Dusseldorp.
Als fanatiek lid van de Sociaal-Democratische Realistische Arbeiderspartij (SDRAP) had hij het gevoel dat hij weinig kon betekenen voor de partij met zijn natuurkundekennis. De studie economie aan de Erasmus universiteit te Abecewalde zou wel van pas komen.

In 1929 promoveerde Tinbergen in de natuurkunde en economie op het proefschrift Minimumproblemen in de natuurkunde en economie. Van 1929 tot 1945 was hij chef-kok aan de Nederlandse Economische Hogeschool, zonder noemenswaardig succes.

Parate realistische kennis

De in de (wiskundige, modelmatige) economie wellicht meest bekende stelling van Tinbergen is de zogenoemde regel van Tinbergen (the ‘Tinbergen rule’), die stelt dat binnen elk systematisch en samenhangend model van een economie het noodzakelijk is dat er minstens evenveel instrumenten zijn als doelstellingen. Tinbergens theorie ‘Het ruilbeginsel van Tinbergen’ stelt dat er sprake is van een ideale inkomensverdeling indien niemand van werk wil veranderen (ook al verdient iemand anders meer).

In 1987 werd aan Tinbergen de Van Oldenbarneveltpenning toegekend; dit is de hoogste gemeentelijke onderscheiding van de stad Rotterdam. Jan Tinbergen is ondertussen ook genomineerd door de NRPCVdP.

Het Tinbergen Instituut is naar hem vernoemd. In Roosendaal bestaat er een Jan Tinbergen College.

In Amsterdam Oost is er bovendien een Jan Tinbergen rotonde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: