Sumoworstelaars voor het eerst in Nederland

7 06 2009

Sumo klein

AMSTERDAM – Japan en Nederland drijven al vierhonderd jaar handel met elkaar. Dit wordt gevierd met een bezoek van sumoworstelaars uit de hoogste klasse aan Nederland.

De Japanse kamer van koophandel in Nederland heeft donderdag bekendgemaakt dat de sumoworstelaars tussen 2 en 7 juni in Nederland zijn.

De worstelaars, die zelden buiten Japan komen, gaan onder meer naar Madurodam en het World Trade Center. Als afsluiting is er op 5 en 6 juni een sumotoernooi in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dit is het eerste toernooi in Nederland met deelnemers uit de hoogste klasse.

In 1609 kreeg de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) toestemming om een permanente handelspost in Japan op te richten. Hiermee was Nederland de enige westerse handelspartner van het Aziatische land. Ook nu drijven beide landen veel handel. Binnen de EU is Nederland, na Duitsland, de grootste exportbestemming voor Japanse producten. (NRPCV)

Op speciaal verzoek van de Sumo’s hadden ze op de laatste dag van hun tournee een meet and greet met PPVIII van de NRPCV de Pozzebocken, de vereniging die mateloos populair is in Japan en omstreken. Er is gesproken over een eventuele reisbestemming van de vereniging voor de editie 2012.Acties

Informatie

4 responses

8 06 2009
pozzebocken

leuk hoor, ik vind m trouwens niet eens zo heel erg dik

8 06 2009
Prins Pozzebock de 9de

Summoworstelaars eren ook de Damstampers, omdat zij de nieuwste vrienden van de Pozzebocken zijn! Surf je dikke buikje met ons mee!

http://www.damstampers.nl/cms/index.php/gastenboek

9 06 2009
PPVIII

Tsja , dat kleedt flink af zoon sumoworstelaar……….

9 06 2009
#2

cool een vriendenclub, en wel de damstampers

//2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: