Prins 2 zet autocross voort aan de kust

26 08 2009

AMSTERDAM – Een beschonken passagier van een pendelbus zag zijn kans zondag schoon toen de chauffeur bij het circuit van Zandvoort uitstapte. Het blijkt om een carnavalist uit Abcoude te gaan.

crash-plane-carDe passagier nam plaats achter het stuur en scheurde het circuit op. Een loempiawalm trok achter hem aan. ‘Ik ben twee’, gilde hij, ‘en heb het vak daarnet afgekeken op de motorcross op de Feestweek. Daar bij die buizen. Ook ben ik een pri-pri-prinszz… uit Abc… uit Abc… uit…Heil-o!’ Van die laatste teksten begrepen de passagiers geen snars. Want wat heeft Heilo nu weer met de Feestweek te maken?drugsschade_234569e

 

De veertiger uit Abcoude hield er volgens de politie echter geen rekening mee dat het circuit niet is gebouwd op busverkeer. Zo bleek een brug over het circuit net iets te laag voor de bus. Een motoragent zag dat de airco-installatie en enkele dakluiken van de bus werden geslagen, waarop hij de achtervolging inzette. Ook de blauwwitte puntmuts van de chauffeur was geknakt.

 

Zwart gat

 

 De agent wist de bus tot stilstand te brengen. De kersverse coureur bleek te veel te hebben gedronken. Een verklaring voor zijn actie kon hij volgens een politiewoordvoerder niet geven: “hij heeft een zwart gat in zijn geheugen.” Wel bevestigde het gedrag van Prins 2 het recente onderzoek van de RIVM (zie grafiek): je kunt beter een pil of paddo slikken dan bier drinken. Bij het voorval vielen geen gewonden. De gelegenheidscoureur kreeg een proces-verbaal mee naar huis en een certificaat om volgend jaar gratis te Chinezen na een geslaagde autocross.

 

© Novum

 

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: