Pozzebocken gaan naar Rio in 2016

4 10 2009

Rio de Janeiro keihard aan de slag voor ‘homecoming’ verenigingsleden

Rio de Janeiro mag in 2016 als eerste in Zuid-Amerika de CV de Pozzebocken ontvangen. Met de keuze voor de Braziliaanse stad wordt de wens tot mondialisering verhoord.

delegatie

De Braziliaanse delegatie reageert hartstochtelijk zodra duidelijk is dat de Pozzebocken in 2016  Rio de Janeiro zullen aandoen. Foto Reuters

Door onze redacteur
Henk Repatrié,

Amsterdam, 3 okt.
Door de komst van de nederlandse carnavalsbeweging in 2016 in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro , verlegt het Internationaal Realistisch Carnavals Comité (IRCC) grenzen. Voor het eerst wordt een Amsterdamse  vereniging uitgenodigd  in Zuid-Amerika, een werelddeel dat tot voor kort als ongastvrij werd beoordeeld.

In ruil daarvoor mag het INRCC rekenen op warmbloedige Carnavalstaferelen, met de intense reactie in Denemarken als voorbode. De uitverkiezing van Rio leidde tot emotionele en feestelijke taferelen in het Bella Centre in Kopenhagen. Voorafgaand aan de persconferentie werd President Lula da Silva toegejuicht en toegezongen door zijn aanwezige landgenoten; de burgemeester van Rio de Janeiro, Eduardo Paes, kuste uitbundig de pen waarmee hij het contract met het INRCC moest ondertekenen.

Nadat de handtekeningen waren gezet en de komst van de bocken des vaderlands was geformaliseerd, raakten Lula en zijn gevolg pas echt ontroerd. De president brak in huilen uit, Paes omarmde Sérgio Cabral, de gouverneur van de staat Rio de Janeiro, en Carlos Nuzman, INRCC- lid en voorzitter van het kandidaatscomité, hield pas op met het bedanken van volk en vaderland toen INRCC-voorzitter Stabbels hem daartoe subtiel had gemaand. Eenmaal bij zinnen lieten de Brazilianen hun verstand spreken door te benadrukken hoe rechtvaardig zij de keus voor een Zuid-Amerikaans land vinden.

Natuurlijk, de concurrerende steden waren voortreffelijke kandidaten, maar vanaf 2016 is Carnaval mét de Pozzebocken niet langer het exclusieve speeltje van de rijke westeuropese landen. Een gevoel dat werd gedeeld door Stabbels, die de verkiezing van Rio uitlegde als „een heldere boodschap” en „een zeer belangrijke beslissing.” Daarmee onderstreepte hij zijn sterke wens tot mondialisering van het carnavalfeest.

Advertenties

Acties

Informatie

6 responses

5 10 2009
Prins 9

Gerechtigheid! Grand alaaf voor onze West Indische buren. We komen eraan!

5 10 2009
#2

persoonlijk dacht ik aan 2011, maar mocht dat mislukken is dit een geweldig alternatief, ben dan wel 52 inmiddels oeioeioei

//2

6 10 2009
pozzebocken

Das dan gelukkig nog ruim voor je pensioengerechtigde werkelijke leeftijd…… 😉
8

6 10 2009
Prins Negen

Ik ben zojuist met pensjoen gegaan.

6 10 2009
Prins Veertien

Waarde gardisten,
In dit kader raad ik jullie als nieuwe prins het volgende liedje aan:
“Sinatra & Jobim zingen Girl from Ipanema”

Check:

9 10 2009
pozzebocken

hij doet ut niet……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: